04.02.2019 - Nové uchycení nábytku v garáži

Garage-01Garáž je od toho, aby se do ní ukládali věci, co sebou potřebujeme na cesty.

Teorie je jasná. Když jsme v roce 2017 čekali na dodání auta, plánoval jsem vymyšlení super extra efektivního systému ukládání potřebných věcí do garáže. Všechno bude mít svoje přesné místo, bude to pevně uchyceno, náhodný pohyb bude vyloučený, pořádek tam bude vždycky perfektní, prostě radost pohledět!

Po převzetí auta jsem na jednu stranu "vyprojektoval" a namontoval takovou úložnou stěnu (viz. článek  z 28.3.2018 - Úložný systém do garáže) a po roce jezdění musím potvrdit, že se toto řešení velmi osvědčilo. Jedna strana garáže byla tedy v pohodě. Zbývalo umístit náš kempingový nábytek. Máme velký a malý stůl, pak tři křesla Dukdalf Aspen. První rok jsme tento nábytek v garáži vozili prostě naházený na dně. Tam PILOTE dává takové malé plastové úchyty a tak jsem jen koupil gumicuky, na dno dal starý koberec, navršil stolky a křesla na hromadu a přepásal. Žádná velká rozumová úvaha to tedy nebyla, co?

Výsledkem bylo, že se tam už v podstatě nic dalšího nevešlo. Krabice s potravinami jsem rval mezi stěnu a tu hromadu nábytku, kamkoliv jsem se chtěl pro něco natáhnout, vždy jsem musel přelézat tu změť duralu. A kam dám plánovaná skládací kola? Takže po prvním roce jezdění jsem už věděl, že tudy cesta nevede. 

Celé dno garáže bylo zaplněné a nad ním ale spousta volného prostoru. Bylo jasné, že nábytek musíme v garáži situovat nastojato. Na Caravan Salonu 2018 v Düsseldorfu jsme si všimli docela zajímavého příslušenství od firmy Fiamma. Jmenuje se to Fiamma Cargo Strap a v českých zemích prodává za cenu okolo 800Kč.

Garage-02

Za osm stovek bych dostal dvě takové jako že lišty a 2x gumový pásek se zámečky. Na výstavě bylo každé křeslo uchyceno na stěně garáže vždy celou jednou sadou a i tak jsem měl pocit, že je to na velká křesla nebo dokonce o dost těžší stůl docela fórové řešení. To bych potřeboval minimálně tak dvě nebo tři sady. Ne, to nepůjde.

Fiamma vyrábí do garáže i krásné, všeobecně známé, pevné lišty o délce 2 metry, s posuvnými očky. Prodávají se pouze v páru, za zhruba 2000Kč. Lišty vyrábějí v různých profilech, na stěnu nebo přímo do rohů, atd. 

garage-03

Garáž Dodíka je od dveří ke dveřím dlouhá 223cm. Když uberu 80cm, které jsem na jedné straně spotřeboval na úložný systém, zbývá mi na druhé straně jen asi 140cm. Na uložení nábytku je to více než dost ale na namontování páru dvoumetrových lišt už málo. Naštěstí se pánové z firmy KV Technik (servis Pilote v budově prodejce v Dolních Počernicích) ukázali jako frajeři a prodali mi jen jednu lištu. No a ta se řízla napůl a dva metrové kusy lišty byly perfektně to, co jsem pro svoji garáž potřeboval. Kluci mi pak obě lišty namontavali přesně podle mých rozměrových požadavků.

Garage-04

A pak už stačilo jen využít výhody zimního ustájení Dodíka v hale a v klidu, suchu a teple uchycení dodělat. Jednoduchou dodělávku už zvládně i takový neumětel, jako jsem já. Odšroubovat jedno plastové upínací očko z podlahy (pak mu najdu nějaké praktické místo jinde), dozadu přilepit nízkou bukovou zábranu proti eventuálním příčným pohybům uchyceného stolku a křesel, a nakonec celý prostor polepit kobercem. Během hodinky hotovo.

Garage-05   

Všechno krásně vyšlo a tak mám zase o starost méně. A také o mnoho využitelného prostoru v garáži více. Jen to porovnejte s tou první fotkou původního "řešení"! Časem nahradím gumicuky nějakými pevnějšími pásky s rychloupínáky a pak už bude vše k naprosté spokojenosti celé posádky.

Garage-06

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz