06.01.2018 Vybíráme venkovní sezení

Hodně rychle se blíží termín převzetí a tak už nakupuji i větší věci, i když budou doma trochu překážet. Tento týden to byly kempové židle a stůl.

Tady jsme nedělali žádné složité úvahy. Potřebujeme prostě prostě stůl, ne moc velký a tři židle nebo křesla. Moje žena stanovila vstupní pravidla: "nechci tmavé ani moc barevné a musí být lehké ! Kdo se s tím má tahat !" Takže základ pro výběr mám a osobně jsem si také dal navíc podmínku vysokého opěráku, ať si můžu položit hlavu. No a samozřejmě i finanční limit.  Chtěl bych se vejít do 2.000 Kč za kus.

Coleman-recliner-chair_0

Na úvod jsem chtěl být "jiný" a tak jsem vyrazil do sportovních potřeb. Řeknu vám, děs a bída. Většinou podivná kvalita, podivné neprodyšné látky, většinou vyšší hmotnost a nebo cena. Když pominu levné nabídky čínských šuntů a zkusím alespoň trochu hledat rozumnou značku, tak klasickým příkladem takové běžné nabídky může být třeba: 

COLEMAN Recliner Chair. Prodávají ho třeba ve Sportissimu a stojí bez jedné koruny celé dva tisíce. Vcelku fortelné provedení, nosnost do 120kg a rozumná barva. Sedám si v prodejně a nějak to prostě není ono. Hlavu mám ve vzduchu, nastavitelný rozsah je 5 stupňů od kolma do pololeže. Ještě sehnat údaj o hmotnosti, v ruce mi připadá nějaký těžký. Kolik? Celých 6kg ?!?!?

A tak jsem si řekl, že firmu Coleman nechám, až budu potřebovat spacák nebo bundu a mazal jsem pryč. No a takhle jsem vyřadil i Alzu a prodejce rybářských potřeb. 

Zpět k prodejcům příslušenství pro karavany a obytňáky. Měl jsem to udělat rovnou, hned je to lepší. Na mujkaravan.cz jsou docela pěkné výrobky od firmy BERGER. Mají od nich dvě řady: Luxus a Comfort. Ten model "Luxus" u Bergerů stojí asi 1.700Kč. 

 Je světlé (OK), má vysoký opěrák (OK), stojí rozumnou částku (OK) a váží.... 5,7kg. No, je to trochu níž ale furt nic moc. 3 kusy by mi vzaly přes 17kg z doložnosti.

Takže jak vypadá "Comfort"? Vysoký opěrák má, středně šedá barva nevadí, nosnost 120kg, taky 5 stupňů nastavení sklonu, cena super (1.499Kč) a váha už jen 4,6kg! To vypadá dobře! Sedám si, opírám se a hlavou narážím na duralovou horní tyč.  Nic moc ale referenční vzorek mám, mohu dál porovnávat. 

 Berger2

Jdu na svetkaravanu.cz. Tady jsou i další renomované značky: Outwell, Brunner, Dukdalf...

Postupně je kontroluji a nakonec nacházím favorita, který nám ode dneška ve třech kusech a se stolem překáží v bytě. Samozřejmě - naše preference a limity při výběru mohou být zcela jiné než u ostatních ale pro naše požadavky se vítězem stalo:

Křeslo DUKDALF ASPEN

Má sice nosnost jen 100kg ale při naší váze furt velká rezerva. Potah se nám líbí nejvíc. Opěrák je vysoký a nahoře zahnutý, takže hlava se opírá o měkké (a ještě si mohu přikoupit měkký polštářek ze stejného materiálu). Počet nastavovacích kroků je: OSM !  U toho posledního v křesle čistě ležím a pořád se cítím stabilně. Cena byla 1.584 kč za kus (nikde jsem ho levněji nenašel, vč. Amazonu, apod.). Sedí se v něm velmi pohodlně, konstrukce je fortelná a dá se dokoupit i případný podstavec pro nohy. Plastové patky nohou jsou taky dokoupitelné a teď přichází to hlavní, proč jsme je koupili - křeslo váží 2,8 kg !!!! Takže 3 křesla dohromady 8,4kg. Ušetřil jsem 10kg a to je sakra znát.

Da1

Ještě přebírám video představení křesla ze stránek svetkaravanu.cz:

Jo, ještě info o stolu. Koupili jsme taky Dukdalf a sice model Stabilic 1. Hmotnost 6kg, rozměry desky 80x60cm nám dvěma stačí a nastavitelné nožičky jsou v rozmezí 74-57cm výšky. Stolek se dá složit, i když jsou nožky naplno vysunuty. Stál 1.210Kč, což byla velmi dobrá cena.  Uvidíme, co ukáže praxe.

H-611695_l

 A i když dnes nakoupená křesla nebyla přímo vánoční dárek, tak pod naším stromečkem se vyjímají velmi dobře :-) 

Dsc_5495

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz