28.08.2018 - Výměna sezení v salónu

No tak konečně! Konečně dorazily z Francie i zbývající důležité komponenty a mohlo se přistoupit k výměně sezení. Náš Dodík totiž je ve verzi Essential vybaven sezení v klasickém tvaru "U" a my jsme si chtěli pořídit příplatkovou verzi s lavicí do "L". Když jsme auto v Dusseldorfu objednával, nechávali jsme tam to původní. A napsal jsem o tom obsáhlý článek, jak jsme se tehdy rozhodovali. No a pak přišlo Brno, s ním delší zkušenost, kdy jsem postupně obě vyzkoušel zodpovědněji a výsledkem byla změna. Důvody byly v pokračování článku o sezení. No a tak doobjednávka se pak ztratila. Takže Dodík dorazil s "Účkovým" sezením a trvalo přes půl roku, než přišlo vše tak, aby se dala obě sezení vyměnit. 

Ono to totiž docela dobře jde. Jen se vyhodí původní stůl, vymontuje úchytná lišta, pak se na zeď namontují dva panty, které nesou vodorovnou část pravé strany lavice. Je to dýhované prkno tak 50x30cm. No a čelo této části tvoří druhé prkýnko, tak 50x40cm, které pak stojí na zemi. Láry fáry, žádné čáry. Nové polstrování lavice pod oknem krásně ukryje malé dírky po šroubcích od původní lišty. Ještě se pak vymění všechny čalouněné části, protože "L" sezení je má v provedení "Comfort", tedy trochu lépe tvarované. A to je vše. A soudruhům z Francie trvalo od února do července dodat jeden (opakuji jeden) nový kus čalounění - spodní část lavice a k tomu poslali celých 6m2 dýhované desky v barvě Dodíka, aby si to tady prodejce nechal někde vyrobit sám - tedy ta dvě malá prkýnka. No a v srpnu dorazil stůl a zbylé polštáře. Takže takto to vypadalo předtím a potom:

Sezeni-z1

Sezeni-z2

Se starým sezením jsme najezdili přes 11.000km a zjistili jsme, že vlastně vůbec není špatné. Je ideální pro vícečlenné rodiny. Nebo když pravidelně cestují na lavici dva lidi. Na "eLku" se totiž musí pro posed dvou lidí za jízdy lavice sklopit. Další výhodu "Účka" vidíme v tom, že jedna strana je u stěny. Věci odložené na stole stranou se zarazí a nepadají na zem. Prostě když jsou děti, hrají si na stole nebo malují - není co řešit. Účko je super volba.

My jsme ale dva a tak "eLko", se stolem posuvným ve všech směrech, kde jedním rychlým pohybem můžete vytvořit kdekoliv dost místa na pohyb nebo na prostě pocit většího pohodlí, je prostě super. Takže máme hotovo!

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz