19.-21.10.2018 - Výlov Tovačovského rybníka

Tomáš Brabec z firmy KaravanyPRO nám někdy v září zaslal pozvánku na sraz, který pořádali ve svém sídle v Kojetíně. Na programu setkání byla i návštěva výlovu rybníka v Tovačově, nabídka grilovaných ryb a dalších rybích dobrot.... a proto jsem zpočátku nereagoval. U nás doma kromě mě nikdo ryby nejí a tak bych asi těch zhruba 260km vzdálenosti neobhájil. Nicméně při další komunikaci vyšlo najevo, že budou i steaky, i krkovičky no a tak jsme účast potvrdili. Na žádném srazu karavanistů jsem nikdy nebyl a tak jsem se začal docela těšit. Překvapivě se s námi rozhodla jet i dcera Lenka a tak jsem poprvé vybalil matraci na hormí posteli z původního igelitu. Konečně ji vyzkoušíme a vlastně také i cestu v Dodíkovi ve třech lidech!

Kapr-01

Lenka (vlastně obě naše dcery), na rozdíl od Jany, mají řidičák a tak jsem poprvé zažil báječný pocit, když mě někdo může na dlouhé cestě vystřídat. Je to super a moc se to hodilo. D1 nezklamala a propustila nás až po 4,5 hodinách jízdy většinou v zácpách. Do Kojetína jsme dorazili po 20.hodině, kdy zábava už byla v plném proudu. Počet účastníků byl limitován. Tomáš se přidržel tématu ryb a rybích dobrot ale připravit je pro všechny znamenalo vykuchat, rozřezat a postupně upéct a ugrilovat 40 "velkých" ryb a mnoho pstruhů. Plus ty krkovičky, steaky, grilované plněné žampiony, atd. atd.). Prostě taková věc se dá udělat jen pro omezený počet lidí. Celkově jsem napočítal 17 aut.

Kapr-02  Kapr-03  Kapr-06b

Akce to byla povedená, všichni se bavili. Tedy kromě naší dcery. Ta po příjezdu zjistila, že druhý nejmladší účastník po ní je minimálně 2x starší. Prostě se do akce generačně netrefila. A tak trávila hodně času v Dodíkovi, četla si a odpočívala. Což byla mimochodem dobrá příležitost vyzkoušet nadoraz náš elektrosystém. Takže: přijeli jsme v pátek, cca 20:10. Zaparkovali a elektřinu nepřipojili. Celý večer se u nás svítilo, vařil čaj a káva, dobíjel notebook a telefon a pořád běžel televizor. Druhý den ráno taky, pak byl výjezd (osobním autem) na výlov rybníka a návrat okolo 12h. A od té doby zase plný odběr až do pozdního sobotního večera. Ráno v neděli před odjezdem ukazoval panel napětí trakční baterie 11,5V, tedy 25%. Což není špatné na jeden olověný akumulátor 140Ah. Každopádně na příští sezonu uvažuji o posílení elektrosystému, aby byl Dodo schopen alespoň tří plných dnů nezávislého provozu. Jo a kromě sobotního dopoledne bylo zataženo, takže solární panel moc nepomáhal.

Kapr-04   Kapr-05

Druhý den ráno odjížděl z Kojetína do Tovačova speciální historický vlak, u příležitosti výlovu rybníka. V Kojetíně byl v 9:20. No, nestihli jsme ho. Naštěstí byl Tomáš Brabec takový frajer, že opozdilcům dal k dispozici svoje osobní auto pro 7 lidí a tak jsme trochu opožděně na výlov dorazili. Výlov Zámeckého rybníka v Tovačově je velká a tradiční místní akce, na kterou se sjela obrovská spousta lidí ze širokého-dalekého okolí. Však také malý Tovačov auty doslova trpěl. Zaplať Pánbůh, že jsme nerealizovali původní nápad zajet sem obytňákem. A tady je pár fotek z povedené a velmi dobře připravené akce.

Kapr-07  Kapr-08  Kapr-09

Kapr-10  Kapr-11  Kapr-12

Bylo docela zajímavé, že na hrázi a okolí to bylo jak ve včelím úle. Bambiliony lidí. Když jsme ale vyšli na procházku okolo rybníka, během pár metrů jsme v byli v tichu a skoro sami. Podzimní slunečné počasí z cesty okolo vody udělalo moc krásnou záležitost.

Kapr-13  Kapr-14  Kapr-15

Po návratu do centrály KaravanyPRO v Kojetíně bylo před námi příjemné sobotní odpoledne a večer, plné povídání, grilovaných ryb, úžasné rybí polévky, mas suchozemských zvířat, čepovaného plzeňského piva, vína, slivovice, flašinetu, muziky,..... prostě jedna velká pohoda.

Kapr-16 Kapr-17  Kapr-18

Nedělní ráno už bylo jen ve znamení postupných odjezdů všech účastníků. Nezbývá tedy než poděkovat hostitelům a rozloučit se. V sobotu večer jsem dal na Facebook, na stránku "Karavany, obytná auta, prostě vše okolo cestování a kempování" pár fotek a pár vět, jak to tu je príma. No a v komentářích jsem pak s trochou smutku četl připomínky mnoha lidí, jak akce nebyla pořádně zveřejněná, jak se  na ně zapomnělo, jak proto nemohli přijet, atd. Lidi proboha! Všichni Brabcové (syn Tomáš, otec Zdeněk i jeho skvělá žena) se celé dva dny nezastavili a připravili pro všechny účastníky perfektní víkend, s kompletním servisem. A to se prostě nedá udělat pro neomezený počet lidí. Třeba Tomáš stál vlastně pořád jen u grilu a vyřizoval objednávky věčně hladových účastníků (mimochodem, tak skvělé ryby na grilu jsem už dlouho nejedl a moje holky na krkovičky a steaky vzpomínají ještě dnes). Je naprosto super, že to byla taková malá, vlastně polosoukromá akce a klidně budu rád, když místo nás na ní pojede příští rok zase někdo jiný. Myslím, že daleko důležitější je ji zachovat jako "komorní" akci pro menší skupinu nadšenců, než aby přerostla v monstrózní a komercí nutně ovlivněnou akci typu Autokemp Merkur.  Moc a moc "Brabcům" a jejich KaravanyPRO děkuji a přeji, ať si jejich vlastně už tradiční, výroční akce svůj styl zachová.

Cestou domů jsme neodolali a odskočili si do Kroměříže, alespoň na krátkou procházku zámeckým parkem. Počasí sice už nebylo nic moc ale ten park nikdy nezklame.

Kapr-19 Kapr-20 Kapr-21

Abych přidal alespoň jednu již tradiční informaci, tak parkování u zámeckého parku je možné na 49.300898, 17.398588, v neděli zdarma a hned na parkovišti je skvělá "Restaurace a kavárna U Lorenze". Rozhodně doporučujeme navštěvu.

No a po kávě a nějaké té sladkosti jsme už vyrazili cestou k domovu. Krátká polední zastávka u Slavkova. Paní na placeném parkovišti u známé Mohyly míru, nám při dotazu na místo pro oběd dala naprostý supertip: Panský pivovar Sokolnice. Když někdy dostanete jihovýchodně od Brna hlad, zadejte určitě do navigace souřadnice: 49.118614, 16.727175. Skvělé jídlo a výborné pivo udělají ze zastávky v Sokolnici zážitek, na který se rádo vzpomíná.

Kapr-23

No a my pak po příjemně strávených dvou hodinkách v pivovaru sedli do Dodíka a vydali se už v odpoledních hodinách po D1 zpět na Prahu. Další podzimní víkend je už minulostí.

Kapr-22

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz