28.3.-1.4.2024 Velikonoce v Severních Čechách

V letošním roce vyšly Velikonoční svátky už na přelom března a dubna. Na druhou stranu předpověď hovořila o naprůměrně teplém období, možná tochu srážek ale jinak hlavně sobota slibovala dokonce rekordní, téměř letní teploty. Jako drobné "zpestření" nás měl významně zasáhnout prach ze Sahary. Každopádně si prodloužený víkend přímo říkal o výjezd a v našem případě mohl začít už ve čtvrtek.

Nechtěli jsme polykat množství kilometrů a tak byly cílem cesty Severní Čechy, obast mezi Luží a Českým Švýcarskem. Jana opět naplánovala trasu s několika zajímavými zastávkami a tak jsme ve čtvrtek před polednem vyrazili severním směrem. Delší čas jsme se zdrželi v Polepech (ještě nějaké video-konference, volný den není zadarmo) ale díky tomu se docela dobře a lidově najedli v místní restauraci (50.507147, 14.268232). 

Veli24-01

Odpoledne pokračujeme dále na sever, cílem je okolí Benešova nad Ploučnicí, kde chceme v pátek prozkoumat jejich kolekci zámků (mají jich tam prý dokonce šest). A protože kempům jsme stále nepřišli na chuť, naším nocovištěm se stalo jedno obyčejné místo na sever od města, na silničce třetí třídy. Nikde nikdo, auto projede tak jednou za hodinu (50.759972, 14.290987). Když to takhle popíšu, jako velká paráda to zrovna nezní ale věřte, že v okolí byla spousta příležitostí na procházku v přírodě a večer se nám toto místo odvděčilo úchvatným západem slunce.

 Veli24-02 Veli24-03 Veli24-04

 

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz