Velikonoce v Itálii

It02

 

O Velikonocích nám vzniklo pár volných dní a tak jsme se rozhodli pro rychlý výpad do naší zamilované Itálie, na místa, která v létě trpí přemírou turistů a mohla by být teď volnější. Obytné auto byla alkovna z půjčovny a jeli jsme v pěti lidech. Půjčený obytňák byl Rimor Katamarano 3 a místa ke spaní jsme tedy využili do maxima. Výbava auta byla běžná z půjčovny, plus osobní věci. Kola jsme nevezli, zato svetry, deštníky a nepromokavé bundy.

Zvolili jsme trasu Praha-Benátky-Florencie-Pisa-Lucca a zpět do ČR. Na necelých 5dní docela tak akorát. První den cesta do Benátek (820km) proběhla vcelku v pohodě, až na častý déšť a pár kolon na dálnici. V řízení jsme se střídali dva a tak to byla skoro non-stop jízda.

Na první noc jsme naplánovali kemp, protože zůstat nadivoko v blízkém okolí Benátek se nám moc nezdálo.

Camping Venezia Village - je opravdu asi nejbližší kemp od mostu vedoucího přímo do Benátek. Je na adrese Via Orlanda, 8/c, 30170 Venezia-Mestre. https://www.veneziavillage.it. Má 18.000m2 a oblázková stání. Výhodou je, že blízko před kempem je zastávka autobusu do Benátek. Jinak je i slušně vybavený, vč. celoroční teplé vody, prádelny, wi-fi po celém areálu, bazén, wellness, restaurace, atd.

 

Kamp1    Kamp2

Ráno busem přes most do Benátek, které jsou o Velikonocích výrazně volnější než v létě ale pořád, minimálně na hlavních tazích, je turistů stále až dost. Počasí se dost střídalo, slunce a déšť se vyměnily za den alespoň 6x. Fotek přidávám jen pár - místa jsou to notoricky známá.


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ráno zhruba 300km přejezd do Florencie. Tajné přání podívat se do galerie Uffizi nevyšlo, lidí stále hodně a fronta se nám čekat nechtěla. Kdo váháte, kde poblíž centra parkovat, doporučuji Via delle Porte Sante - malá jednosměrka, na kterou se lze dostat z Viale Galileo. Je pod stromy (v létě stín), po celé délce volná placená stání a o víkendech a svátcích jsou zadarmo. No a pak jen seběhnout pár set metrů dolů a jste u řeky, na úrovni Ponte alle Grazie. Navíc je tam na fotku bydlíku i hezké pozadí!

Firenze

Zhruba 30km na jih od Florencie je Camping Semifonte. Kraj už je pravé Toskánsko. Jistě by se našlo i místo na volné nocování, Semifonte je ale jednoduchý, tím pádem levný a zajímavý terasovitým uspořádáním s nádherným výhledem do okolí. Takže jsme se znovu rozhodli pro kemp (https://semifonte.it/). 

  Semifonte

My tam dorazili po vydatném lijáku navečer a tak jsem už v kempu nechtěl riskovat vyjet ze štěkové cesty do travnatého stání. Zůstal jsem na cestičce (kamp byl skoro prázdný). Pozdě večer slyším o jednu terasu níž zvuk auta a pak už jen zoufalé hrabání kol. No a ráno to vypadalo asi takto:

   Zapad2    Zapad3

Němec s fungl novou integrovanou Bavarií způsobně odbočil z cestičky do stání a výsledek byl jasný. No a jak se snažil tůrováním se vyhrabat ven, položil to až na břicho. Dostávat ho zpět na pevný podklad fakt nebylo vůbec jednoduché, takže máme všichni těžce zaplacenou zkušenost pro příště.

Tos1

Jak bývá dobrým zvykem, ráno předposlední den naší cesty se začalo vyjasňovat a ten poslední, který jsme strávili na cestě zpět do Prahy, už bylo počasí naprosto sametové. Toskánsko jsme projeli obloukem, zastavili se v SanGimignanu, Pise a Lucce, noc na odstavném parkovišti a cesta přes Tyrolské Alpy domů. 


 
 
 
 

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz