Představení Pilote Atlas A656D 2024

Pilote Atlas A656D pro rok 2024

Posledních pár let využívala firma Pilote prakticky výhradně podvozky Fiat Ducato CCS (Camping Car Special). A nebylo divu. Tato platforma byla během let opravdu skvěle připravena pro speciální požadavky výrobců obytných aut. Nicméně doba si stále více a více žádala rozmanitost a tak se i v Pilote rozhodli oslovit nové potencionální zákazníky něčím trochu jiným. Řekněme dobrodružnější verzí obytňáku. Něco trochu více pro ne zcela ideální silnice a cesty. Něco, co by se více podobalo expedičním modelům do terénu. Samozřejmě při plánu udržet model v kategorii do 3,5tuny a tedy na řidičáku "B", se jedná o víceméně kosmetické úpravy. Asi jako když v Octavii mírně poladíte motor, potahy olemujete červenou nití, přidáte větší koncovku výfuku, trochu jiný volant a sedačky a to celé se nazve RS nebo GTX nebo tak nějak. Ale upřímně, tyto modely mají své zákazníky a neprodává se jich opravdu málo. Takže jak to bylo u Pilote? 

No tak model by neměl mít takový ten obvyklý "taťkovský" vzhled. Musí být trochu drsnější. A na to se hodí podvozek Ford Transit. Je takový víc "americký", víc kolmý, jako povzneseně ignoroval aerodynamiku protože v terénu přeci nejde o rychlost a odpor vzduchu. A kabina by mohla mít i jinou barvu než nástavba. A také interiér byl měl vypadat více jako expediční speciál. A tak projektanci přemýšleli, kreslili a výsledkem je model Atlas. 

P-atlas-title

Trochu to vypadá, jako když se nové modelové řadě posmívám ale opak je pravdou. Vzniklo auto, které je po všech stránkách zajímavé. Je nové, neotřelé, trochu jiné a tak velmi pravděpodobně splní předpoklad firmy PILOTE. Naláká nové zákazníky. Pojďme si řadu ATLAS představit.

P-atlas-01

Oba prozatím zveřejněné modely Pilote Atlas, A696G s příčným lůžkem a A656D se čtyřmi lůžky (dvě z toho na sjížděcím dvojlůžku v salonu) a zadní umývárnou, jsou tedy na podvozku Ford Transit a mají stejný motor i stejné rozměry. Motor má obsah 2,0 litry a výkon 170 koní. Plní pochopitelně normu EURO6 a spolupracuje jak s manuální, tak s plně automatickou sedmistupňovou převodovkou. 

ČLÁNEK JE V PŘÍPRAVĚ

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz