02.03.2021 - Jóó, holt ta Čína!

Plnohodnotné obytné vozy mají obvykle svojí určitou velikost: Je to samozřejmě oprávněné, protože na cestách by každý nomád chtěl mít velký a dobře využitelný prostor. A to samozřejmě přináší i trochu vyšší cenu. Samozřejmě je mnoho kutilů a taky firem, kteří vyrábějí naopak docela kompaktní obytňáky, pro trochu dobrodružnější povahy při cestách do přírody. No a to by nebyli Číňané, aby to nevzali tak říkajíc od podlahy.

Pokud zabrousíte na asi největší světovou internetovou tržnici - na čínský server ALIBABA, můžete si najít stroj 

Everbright Electric Three-Wheeled RV

Chinel004  Chinel003

Chinel002  Chinel001

Představí se vám tam tříkolový RV Everbright, prodávaný společností Shandong Everbright Foreign Trade Co., Ltd. Na první pohled to může vypadat jako podivně vypadající box, vhodný tak pro obchod s potravinami, ale ve skutečnosti je to docela praktické vozítko. Naprosto nebudu komentovat očekávatelnou kvalitu provedení. 

Tento malý obytňák měří jen 3.800 mm na délku, 1.500 mm na šířku a uveze jeden párek cestovatelů. Nesmí to ale být žádné obezity. Je vybaven mechanicky skládací postelí, která je umístěna nad horní část jídelního prostoru, zatímco pod ním jsou úložné prostory. Co bych ale povídal, tady je video:

A teď to začne být zajímavé! Ta mrcha je čistý elektromobil! Jelikož je poháněn motorem pouze o výkonu 3,5 kilowatu, může uhánět rychlostí maximálně 40km/h. Zdrojem je lithiová baterie o výkonu 7,2 kWh. Maximální dosah NEDC je až 400 km. Tedy jak je uvedeno na webu, ale s jeho reálností bych asi trochu polemizoval. Doba nabíjení však není uvedena.

A CENA?

Pokud máte zájem o koupi jednoho kusu, tak na Alibabě se u tohoto stroje ukazuje cena  4.800$ (104.000Kč) no a ta se zdá opravdu hodně atraktivní. Pozor, zatím ale neobjednávejte. Poplatek za dopravu se pohybuje okolo dalších 2.500$ (54.200Kč), čímž se celkové náklady vyšplhají na 7.300$ (158.200Kč).

Když si ale těchto obytňáků objednáte víc, cena se začne posouvat směrem dolů. Tak co? Jdete objednávat?

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz