09.11.2017 Caravaning Brno 2017

Brněnská výstava se letos koná 9.-12.11. Svojí velikostí prý překonává Prahu a tak jsem tam nemohl nevyrazit. Navíc, proti Düsseldorfu je to vlastně za rohem.

Na návštěvu brněnské akce jsem měl voucher z časopisu Camping, Cars & Caravans. Nicméně manželce dorazila mailem jakási obchodní nabídka na něco, co s karavaningem vůbec nesouviselo, a přesto byl přiložen tento letáček:

Aaa

A protože jsem tak jako tak chtěl jet na první den, tedy čtvrtek, použil jsem ho a normálně prošel. Takže stačilo dát 150Kč za celodenní parkování přímo u hlavní brány a pak už nic.  No to docela jde. Výstava začínala v 9h a čtvrtek je výborný termín, minimálně první 2 hodiny jsem byl skoro sám.

Fcbk01

Samozřejmě, mé první kroky směřovaly k PILOTE. Zklamáním bohužel bylo, že z velkých aut (tzn. všech kromě vanů), tam byly jen dva integrované modely (710GJ a 740GJ) a pak jedna loňská alkovna "pro porovnání". Tedy žádný polointegrovaný model řady Pacific. :-(

Fcbk02-5

Dsc_4871

Byl jsem mocně připravený na měření všech možných rozměrů, svinovací metr a zápisník u sebe. No, nakonec se ukázalo, že G740GJ je minimálně polovinou interiéru stejná jako Pacific a tak jsem si sem-tam něco i změřil a zapsal. Dospěl jsem i k jedné zásadní změně u našeho Mazlíka ale o tom zvlášť a až příště.

Výstava zabírala (prý letos poprvé) dva pavilony "P" a "F". Plus prostranství mezi nimi. Když má člověk v paměti právě návštěvu Düsseldorfu, musí být nutně zklamán. Expozice jednotlivých výrobců neukazují ani zdaleka tolik předváděných modelů. Je hodně vidět, že se zde účastní regionální prodejci a ti mají pochopitelně zcela jiný rozpočet a možnosti, než přímo výrobci, vystavující v Německu. Nicméně dvě haly jsou dvě haly a tak k vidění toho bylo nakonec docela dost.

I když "uzavřených" aut, tzn. těch, kam můžete jen v doprovodu prodejce, bylo výrazně víc ve srovnání se zahraniční akcí, přesto se člověk na požádání dostal všude, kam chtěl. Vystavoval se modelový rok 2018 ale bez nějakých oslnivých premiér. Co mě taky trochu překvapilo - nebylo k vidění ani moc příslušenství. Na druhou stranu, ti co byli, nabízeli zajímavé veletržní slevy.

Možnost občerstvení slušná, jídlo lepší než v Německu, toalety zdarma a po ruce, nebylo tolik psů pletoucích se pod nohy, otevírací dob od 9h do 18h, takže delší a všude docela ochotní prodejci. Zkrátka - akce menší ale naše!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz