Pořádek na nočním stolku

Dodík má ložnici s centrální postelí. Výhody jsem už miliónkrát popisoval a jedna z nich je, že každý z nás má vedle své části postele svůj "noční stolek" neboli poličku na drobnosti. Na mé straně je dokonce vzadu na poličce i zásuvka 220V.

Police01  

Výsledkem je, že se tam chovám jako doma v ložnici. Čtu si (na výletech mám vždy více knížek), koukám do tabletu, někdy dokonce notebook a trochu té práce, atd. A ty věci pak odkládám na noční stolek, nechávám je tam a zapomenu na ně. No a důsledky při jízdě si už dovedete představit. Nejprve jsem si na poličku připevnil kulatou dózu s pantem a víkem (viz. foto). Tam dávám drobnosti. Ale hlavně ty odložené knížky prostě létaly, jak se jim chtělo. A tam přišel čas na "radikální" řešení. Dělám si trochu srandu - je to jen drobná úprava ale třeba někoho inspiruje. Vyrobil jsem si ohrádku. Zvládne to jistě každý, i technický antitalent bez zázemí dilny, jako jsem já.

Police02   Police03

Stačí metr bukového prkýnka (z jakéhokoliv hobby marketu), trochu polymerového lepidla a pro fajnovky mořidlo v odstínu dýhy ve vašem autě. Zvolil jsem výše ukázané provedení, velikost a vzdálenosti určeny sofistikovaným otestováním - vkládal jsem tam ty propriety, až se mi zdály příčky umístěny tak akorát.

Pak už jen slepit k sobě, na chvilku zatížit a po zaschnutí už jen namořit (dílny nemaje, používám barovou desku v domácí kuchyni místo dílny - však jsem taky dostal vynadáno, ať s tím bordelem táhnu někam jinam) a nechat zaschnout. Kousek odstínu dýhy dobře slouží pro porovnání, jestli je úroveň moření tak akorát.

Police04   police05

Výsledek předčil očekávání. Docela dobře to vypadá, pevně to drží a perfektně plní očekávanou roli. O starost méně, mohu zase o chlup víc zapomínat.

Police-06

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz