27.02.2019 - Naše palubní knihovna hotova.

Na cestách sebou pořád vozíme nějaké knihy. Je to hlavně sada, resp. vybrané díly z "Toulavých kamer", pak knížka o rozhlednách v ČR, nějaké ty bedekry, seznam kempů ACSI, atd. atd. Házel jsem je do horní poličky nad hlavnou v kabině řidiče. polička je takový nepravidelný "ochoz" a tak se tam nejen knihy ale i další odložené drobnosti při jízdě různě převalovaly, vydávaly různé zvuky a v zatáčkách nebo při brzdění jezdily, kam se jim zachtělo.

Kniho-04  

Nakonec jsme vše vyřešili velmi jednoduše. Pro "knihovnu" je vyčleněna levá strava police nad sedadlem řidiče. Je totiž nejširší a tak pojme i větší knihy. Jako uchycení knih posloužil hliníkový pás, který se v metrové délce prodává v hobby marketech. Já ho koupil v Hornbachu a mohl jsem si vybírat z různých šířek a i různých tloušek pásku. Pro knihovnu jsem zvolil šířku myslím asi 60mm a tloušťku zhruba 3mm. Hliník se i při této tloušťce nechá poměrně snadno ohnout a tak vzniklo široké "účko" a zbytek byl odříznut.

Kniho-01   Kniho-02

Dvě díry do hliníku, dvěma vruty pak přidělat ke stěně poličky a mám hotovo. Samozřejmě drobnou nevýhodou je, že musíte vozit přesně definovaný počet knih ale to není až tak velký problém. Při jízdě ani při prudkých pohybech auta se v knihovně neděje nich nepřístrojného. Knížky se ani nehnou.

Kniho-title  

Na ostatní věci jsem si postupně našel rozměrově přesně pasující krabičky, ty byly samolepící tapetou přeměněny na "dřevěné" (vždy, když se hodily rozměrově, tak vypadaly strašně jejich vzory a barvy) a najednou je v poličce pořádek, nikde nic nelítá a zase to v Dodíkovi vypadá o trochu více jako v obýváku :-)

Kniho-05

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz