13.02.2019 - Koberec po celém autě

Vloni, krátce po převzetí Dodíka, jsme si opatřili nový koberec do kabiny řidiče a do ložnice. Jana si vybrala velmi světlou béžovou barvu (fakt je to skoro bílá) a samozřejmě ten nejdražší a nejluxusnější typ. Naštěstí jsme nekupovali moc metrů a tak jsem to přežil. Také jsem se moc obával té hodně světlé barvy. I když máme celý prostor Dodíka vyhlášený jako "čistou zónu", tzn. že tam nechodíme v botech (ve venkovní obuvi se smí jen na Thule výsuvný schůdek a první stupínek u vchodu, boty pak dáme do botníku a dál už jen bosky nebo v pantoflích), tak mi odstín připadal strašně nepraktický a nebezpečný na zašpinění. Oba koberce jsme nechali obšít a položili do ložnice a do kabiny řidiče.

Koberec3 

Koberec5

Nicméně, skoro po roce používání musím říct, že to jde. Oba koberce jsou bez jediné vady, díky své kvalitě nikde ani náznak slehnutí nebo zašlapání a hlavně - pod nohama je úplně super příjemný. Takže se to velmi osvědčilo.

A tak jsem tedy uvažoval, jestli na zbylou část podlahy dát koberce také. Ale přeci jen - kuchyně, vaření, podlaha před sprchovým koutem, atd., to je místo daleko rizikovější z pohledu možného zašpinění. Rozhodně jsem nechtěl riskovat stejný typ koberce a výrobce mi i pomohl. Prostě ten typ v té barvě co máme, přestal vyrábět. A tak jsem v lednu chvíli chodil se vzorkem toho původního světlého koberce a se vzorkem dřeva, které máme na skříňkách a hledal jiný koberec, který by se tam barevně hodil, který by byl v normální ceně (aby jeho případné zničení tolik nebolelo) a hlavně, který by odstínem a strukturou i "schovával" běžné provozní nečistoty, drobky, apod. Nakonec jsem ho našel. Prodávají ho Koberce BRENO a jmenuje se Serenade 827. Výsledek vypadá zhruba takto:

Koberec1  Koberec2

Pro letošní sezónu ho nechám jen takhle nařezaný, položený a neobšitý. Jsem sám zvědav, jestli pozitiva převáží a my si ho necháme, nebo jestli to bude tak nepraktické řešení, že půjde pryč. Budu informovat :-)

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz