07.06.2018 - Obšití volantu kůží

Celou dobu, co si užíváme naše nové auto, mě na každém kilometru štve jedna drobnost a tou je volant v základním, plastovém provedení. Samozřejmě, že jsem při objednávání vozu hledal, co v základu dostanu a kolik stojí případně lepší provedení. Ceník Pilote mluví jasně: "Volant a řadící páka v kůži + chromované rámečky přístrojů + Fiat-šedé obložení palubní desky". A cena?  12.500Kč !!! No a když to vezmu postupně: kožený volant by se hodil, to jo. Řadící páka v kůži úplně nutná není - mám automatickou převodovku a tak na páku sáhnu jen jednou při rozjezdu, chromované rámečky přístrojů mít fakt nemusím a šedé obložení palubní desky považuji spíš za nevýhodu. Takže toto příslušenství objednáno nebylo a tak když Dodo dorazil, vypadala palubní deska hodně "základně":

Volant1

Všechno na ní je ale v podstatě v pohodě, tedy kromě toho volantu. Neměl jsem moc zkušeností s plastovým volantem ale hned po prvních jízdách to bylo jasné: musím najít někoho, kdo mi ho kůží obšije. Plastový volant se špatně drží, klouže, při delší jízdě je na držení v ruce tak nějak nepříjemný. A taky nic moc nevypadá. 

Začal jsem tedy hledat a v okolí mého bydliště se našla firma, která se zdála docela vhodná. Volant Praha sídlí v Horních Počernicích a podle jejich webových stránek dodává služby, které by vyhovovat mohly. Fotky realizovaných prací se zdály nadějné. Pak jsem zjistil, že i J.M.Trade, oficiální distributor Pilote využívá jejich služeb a tak bylo rozhodnutí jasné. 

Dnes jsem si auto vyzvedl a mohu s radostí konstatovat, že jsem dostal krásnou práci. Kvalitní kůže, perfektní slícování a přesné švy dávají poznat, že se jedná o velmi šikovné řemeslníky. Celková cena lehce  překročila 2000Kč, což se s původní nabídkou z originálního ceníku příslušenství Pilote naprosto nedá srovnat (i když tedy teď nemám to šedé obložní palubky ani chromované rámečky). Ušetřil jsem ale zhruba 10.000Kč a rád teď přidávám 3 fotky mého nového, krásného volantu.

Volant2

Volant3

Volant4

Firma Volant Praha z Horních Počernic má moje jednoznačné doporučení. Jen komunikace s nimi je trochu obtížná. Nevím, co byla paní, se kterou jsem mluvil, za národnost, ale mohlo to být cokoliv od Filipín pro Grónsko. Buďte ale trpěliví, vyplatí se to!

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz