06.02.2018 anténa Teleco Wing 22

Objednaná anténa konečně dorazila z Itálie a tak přináším její stručné představení.

Od objednání antény na italském e-shopu Camping Sport Magenta uplynulo 6 dní a dnes k nám domů dorazil kurýr DPD se zásilkou. Jaké jsou první dojmy?

Krabice je pevná, fortelná a překvapuje mě malým nápisem v rohu "Made in Italy". Po záplavách čínské produkce, byť pod nějakou věhlasnou značkou, je to milá změna. Popisky jsou anglicky, německy, italsky, francouzsky a španělsky a tak je jasné, že cílem je evropský trh.

OBSAH BALENÍ

Dsc_5521

Kromě antény je v balení aktivní zesilovač s nastavitelným ziskem až do 28dB. Tedy citlivost je hodně vysoká. Zesilovač má na jedné straně vypínač a konektor na napájení 12V, na protější straně pevný (bohužel) přívod napájení 230V a v čele zesilovače je vstup na anténu a výstupy na dva televizory. Dále nacházím v krabici napájecí kablík 12V, montážní základnu antény a sáček se šroubky a třemi anténními konektory. Návod je ve čtyřech jazycích, španělština tentokrát chybí.

VLASTNÍ ANTÉNA

Přímo v ruce jsem v předchozích týdnech držel jen Maxview Gazelle a Alphatronics AN2 ale v porovnání s těmito dvěma modely mám z Wing22 daleko lepší pocit. Samozřejmě se to nedá úplně srovnávat. Ty dva konkurenční stojí cca 3.000Kč, zde jsme o více než 2.000Kč výše.  Design antény mi připadá velmi povedený. Krásný aerodynamický tvar, pevná konstrukce, velmi solidní provedení plastů a kvalitní smontování. 

Dsc_5525

Od spodku antény vede 5m anténní kabel. Když v podstavci povolím fixační matici, mohu diskem (o průměru 38cm) volně pohybovat a nastavit proto tak, aby byl rovně, i když je podstavec namontován někam na šikmou část střechy auta. Šikovné. Po obvodu jsou 4 teleskopické antény, které se uplatní pro příjem VHF. Když je vysunu, má anténa už průměr skoro 90cm a vypadá asi takto:

Dsc_5524

No, zatím nelituji, že jsem si jí vybral. Uvidíme, jakou bude odvádět službu přímo na autě.  Zítra je středa 7.2. a to je první termín, kdy by už konečně mohlo dorazit k prodejci !!! A tak se začínám mohutně těšit, až se mi na zvonícím telefonu objeví logo PILOTE. No a do té doby přidám krabici s anténou na hromadu již nakoupeného vybavení, které už docela dlouho překáží u nás doma....

Hromada

 

 

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz