04.10.2017 Poslední doobjednávky příslušenství

Termín dodávky vozu je potvrzen na 19.2.2018 a tak zbývala poslední možnost doobjednat poslední kousky z ceníku dodatečného vybavení. Co jsme ještě vyhodnotili jako užitečné? 

Náš prodejce firma J.M.Trade dodala obsáhlý seznam volitelného příslušenství. Jsou toho 3 strany, u každé položky cena a hlavně hmotnost.  A tou se v poslední době zabývám hodně. Zjistil jsem, že pokořit těch 3,5t není ani ve dvou lidech vůbec nic těžkého. Takže hmotnost se stala velmi důležitým parametrem při rozhodování. Píšu jen o těch položkách, nad kterými jsme my vážně uvažovali a případně objednali.

Naftová nádrž 125 litrů

Standardně je naše P746Céčko vybaveno 90l nádrží. Takže za velmi snesitelných 2.500Kč bych měl o 35l víc. To zní moc dobře. Rychlý pohled na hmotnost: + 25kg !!! Aha, takže to ne. 

Fiat 15" Alu disky

Jo tak ty jsou moc pěkný.  Místo těch běžných plechových, nemusím furt hlídat ztrácející se poklice, s hliníkovými disky ušetřím dokonce 5 kg hmotnosti (!). Cena? Plus 12.500Kč. Sakra, to není málo. To snad si asi pořídím až později. Rychle kontroluji pár prodejců, na kolik taková čtveřice 15" Alu disků vychází. A ejhle, 16.500Kč, 18.000Kč, dokonce 21.000kč. Tak to udělám obráceně. OBJEDNÁNO (a na zimu si koupím ocel).

Disky 

Nástavbová baterie 105Ah v gelovém provedení

Výhody gelových akumulátorů jsou všeobecně známe. (Vlastně i nevýhody jako nebezpečí zničení při plném vybití, apod.) ale výhod je více. Ale příplatek je skoro 10.000kč a to je moc. Tolik stojí gelovka i samostatně. Takže počkám a vyřeším až časem.  

Sprcha s teplou a studenou vodou v garáži

Tak tu jsme v jednom půjčeném autě už měli a blahořečili ji skoro každý den. Za 4.000Kč velmi rozumná cena za instalaci přímo z výroby. Nevím sice, jak přesně bude provedena, na internetu jsem ale našel tuto fotku, která je volitelným příslušenstvím pro integrované vozy PILOTE. Snad to bude to samé i pro náš polointegrovaný model.  Sprcha totiž vypadá velmi fortelně, vč. pákového rychlovypínače.  OBJEDNÁNO.

 Sprcha 

Odsávač par s LED osvětlením

 Standardní výbava z vyšší verze (Sensation) u nás chybí. Odsávač stojí asi 5.400Kč. A co bych dostal? Předně přímé osvětlení pracovní desky kuchyně. Jinak je pouze "nepřímé", tedy od stropu. A odsavač má dokonce vývod ven takže by mohl i docela fungovat. Podívám se na cenu odsavače na weby... a hele, průměr je tak okolo 8.000Kč. Spíš víc a to bez ceny montáže. Takže, OBJEDNÁNO. 

Digestor 

Dřevěná výplň sprchového koutu

 Tuhle blbůstku jsem zpočátku při každém čtení seznamu přecházel. Teaková podložka pod nohy za 1.800Kč. Navíc jen na plochu zhruba poloviny sprcháče. Snad zajímavé jen proto, že se tím srovná podlaha (u našeho modelu je uprostřed sprcháče malý schod. No a pak přišla žena s jiným úhlem pohledu: "Hele, když se nesprchujeme, jsou plastová dvířka do sprchy otevřená a zajištěná na stěnách. Tzn. po sprchování chodíš okolo toho mokrého prostoru. Můžeš do něj omylem šlápnout, mokro pak roznášet dál po podlaze... Co tuhle desku naopak na sprchování vyndávat a pak ji tam vracet? Tu mokrou plochu tím hezky přikryjeme. A deska je na nožičkách, takže nebude bránit vysychání podlahy sprchového koutu." OBJEDNÁNO.

 Deska 

Výklopný sušák prádla

Jen drobnost ale praktická a docela elegantně řešená. Silný chromovaný drát do "U", normálně připevněný malými panty na stropě okolo okénka, vytváří po sklopení tyč na sušení ručníků, apod. A stojí to rozumných 1.200Kč. Takže není moc co řešit - OBJEDNÁNO.

 Konzole2

No a to je vše, co jsme vybrali. Na pár dalších zajímavých položek odpověděl J.M.Trade, že to budou umět lépe nebo levněji až u nás doma. Tak a čeká nás už jen stráááášně dlouhé čekání. Máme čas "T" mínus 149 dní a odpočítáváme!

A kdo by měl chuť se podívat na ceník příslušenství Pilote polointegrovaných vozů (řada Pacific) pro rok 2018, přikládám jej zde.

 Cenik-prislusenstvi-pacific-2018

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz