29.01.2018 Financování a pojištění Mazlíka

Auto je na cestě, takže prodejce ho bude chtít dříve či později zaplatit. A kromě toho musím zařídit i povinné ručení a samozřejmě i nějaké to havarijní i jiné pojištění. Co s tím?

Rovnou koupit nebo splácet ? 

Hlavní rozhodnutí ohledně financování bylo jasné: nechci platit celou částku najednou. Mnoho let jsem splácel hypotéku a jsem tedy zvyklý každý měsíc uvolnit určitou částku. A protože jsem se hypotéky už zbavil, budu tedy pokračovat a to už z výrazně lehčím srdcem. V případě čehokoliv neočekávaného přijdu jen o věc zbytnou. 

Leasing jsme nechtěli. Mazlík by měl být od začátku náš, abychom ho mohli upravovat podle našich představ a také, aby šel v případě nenadálé události prodat. Musel jsem tedy najít rozumnou banku, která poskytne vhodný úvěr. 

Banky, banky, banky.

I když je u nás v Praze na každém rohu nějaká pobočka nějaké banky, najít vhodnou nabídku není zase až tak jednoduché. Chodil jsem a porovnával. Většina bank nenabízela půjčku ve výši, kterou jsem chtěl. A když už soukromé osobě nabízí úvěr v dostatečné výši, podmínky (úroková sazba a RPSN) nejsou nic moc.

Hledal jsem tedy speciální úvěr na financování nákupu auta. Takový produkt nabízí Moneta, Equa Bank a ČSOB. Možná i další ale já je už nenašel. Nabídek čistého leasingu je samozřejmě mnohem více. Equa banku jsem hned vyřadil - maximální výše úvěru je 600.000Kč.  No a duel mezi Monetou a ČSOB mi pak vyšel líp pro  produkt Autopůjčka od ČSOB.

Csob-logo

 

Věřím, že kdybych tomu věnoval mnohem více úsilí, jistě bych našel instituci, kde mi dají o něco lepší úrokovou sazbu. Ale jistě ne o moc. Že kdybych pečlivě studoval nabídky povinných ručení a pojištění, jistě bych našel výhodnější. Ale až tolik času jsem tomu nemohl a ani nechtěl věnovat.  Autopůjčka od ČSOB mi vyšla jako dobrá nabídka za férovou cenu. Úvěr jsem si zvolil s 84 splátkami, tedy na 7 let a 30% ceny vozidla jsem zaplatil ze svého. Vyšla mi tak úroková sazba 4,59%.

Součástí "balíčku" Autopůjčky jsou ale i dva pojišťovací produkty, které pokrývají poměrně bohatě všechno, co jsem potřeboval: povinné ručení, havarijní pojištění pro obytné vozy, asistenční služby s velmi slušným rozsahem, kryty jsou havárie, vandalismus a odcizení auta. U jednoho ústavu mám tedy zařízeno jak financování, tak pojištění a to je to, co jsem hledal.  

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz