26.9.2018 - Vychytáváme detaily v kabině

Při návštěvě letošního Caravan Salonu v Düsseldorfu jsme už samozřejmě postupovali jinak než vloni, kdy jsme si vybírali celé nové auto. Teď jsme prolézali vystavené exponáty a zkoumali detaily. Drobná řešení toho či onoho, chytré vychytávky, které různí výrobci uplatnili ve svých modelech. Dost věcí se nám líbilo míň než řešení stejné věci v Dodíkovi (takže jsme začali být na našeho miláčka docela hrdí), pár věcí se nám líbilo a něco jsme si i poznamenali, že zkusíme napodobit.  No a během září se podařily tři z nich. Jsou to drobnosti ale třeba někoho inspirují:

1.) Taky vám vyskakují za jízdy ramínka z tyče v šatní skříni ? 

Nám tedy ano. Šatní chromovaná tyč je poměrně tenká a hladká. Ramínka jsem koupil taková ta základní v Ikea, plastová a dost tenká, aby se jich vešlo hodně. Skříně na šaty máme úplně vzadu, po stranách středové postele a tak každé nadskočení, rozjezd a hlavně brždění má za následek pár popadaných oděvů. Po zastavení otevřu skříň a na jejím dně je hromada šatstva ve změti s ramínky. Trochu se to zlepšilo, když dáváme ramínka důsledně hákem dozadu ale na Caravan Salonu jsme u jednoho Dethleffse viděli docela šikovné řešení.

Detail-1  

Je to obyčejná hadice, která se dá jako metráž koupit v hobbymarketech k ochraně elektrických a signálových kabelů. Mají je v různých průměrech, barvách a ve dvou materiálech. Koupil jsem si asi za 34Kč metr takové černé pogumované, nainstaloval a najednou, když mi spadne ramínko je to spíš ojedinělá záležitost. Takže palec nahoru!

 

2) Prý je ta tyč ošklivá !

Když nám vyměnili sezení ze základního "Účka" na trochu fajnovější "eLko", je středový stůl upevněn na takové kovové, stříbrné noze. Je tedy pravdou, že podobná stříbrná barva nikde jinde v interiéru není a tak, když žena přišla s názorem o její ošklivosti, jsem ani moc neprotestoval. 

Detail-2

Chvilku jsem v obchodech hledal ten správný odstín samolepící tapety, pak nadvakrát lepil (poprvé se to moc nepovedlo) ale výsledek je o něco lepší. Stříbrnou základnu na podlaze velmi brzy zakryje koberec v odstínu, co máme v kabině řidiče a pak už to u nás bude jak v tom Morelu, co se nám tak líbilo :-)

Detail-3

 

 3) Každá ženská vyžaduje hodně zrcadel

Titulek je trochu nadnesený, v obytňácích nejde jen o to, aby se naše něžnější polovičky dobře viděly, ale aby se trochu opticky rozšiřoval prostor nebo se vytvářely zajímavější pohledy do interiéru. Letos byly u našeho mateřského výrobce vyšší modely Pilote vybaveny takovým drobným ale zajímavým detailem, úzká zkosená stěna vedle lednice nesla přes dva metry vysoké ale jen asi 17cm široké zrcadlo. U nás je stěna normálně bílá a tak jsem začal hledat, kdo mi takové zrcadlo vyrobí. 

Teď bych rád udělal trochu reklamy malé rodinné firmě Sklenářství VEGLASS - Jan Veselý. Sídlí v Praze 9 - Horních Počernicích a se sklem a zrcadly umí úplně všechno. Navíc s nimi je i perfektní spolupráce. Jen jsem jim zavolal, poslal fotky vnitřku a rozměry, po třech dnech nahlásili že hotovo, já sedl do Dodíka a vyjel do Horních Počernic. Na jejich dvorku jim předáte auto a za pár minut máte zrcadlo (krásně zabroušené) nalepené a dřevenými špalíčky a lepící páskou pevně zafixované. Poděkujete, zaplatíte něco málo přes 300Kč a jedete domů. Druhý den strhnete pásky a už jen obdivujete další malý detail (použili velmi tenké sklo a tak hmotnost zrcadla je jen něco přes půl kila). Takže toto sklenářství také vřele doporučuji. Jejich webové stránky jsou: http://www.veglass.cz/. No tím představení drobného zářiového "tuningu" našeho Dodíka končí.

 Detail-4

 

 

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz