17.03.2018 A už je úúúplně náš !

Včera, 16.3.2018 v podvečer, si konečně naše auto odvážíme domů !!!

Title-9

Od okamžiku, kdy jsme před více než půl rokem Mazlíka objednali, jsem si tento den představoval mockrát: jarní počasí, průzračný vzduch, probouzející se příroda, samozřejmě hluboce modrá obloha, možná s pár bílými obláčky (kvůli dobrému vysvětlení stínů na fotkách), potřásání rukou u prodejce, a triumfální odjezd spojený s máváním na rozloučenou. No....

Realita: už jsem si fakt chtěl auto odvézt v pátek, abych během víkendu mohl přesunout veškerou nakoupenou výbavu, příští týden nechat dodělat posílení elektro systému a o velikonocích již na 5 dní za tulipány do Holandska. Takže pátek byla nutnost. A počasí bohužel zrovna nespolupracovalo.

Dsc_5864

 

K prodejci do Dolních Počernic jsme dorazili až v podvečer, kdy už docela pršelo a tak předání proběhlo docela rychle. Nicméně, těch 9,2 km k nám domů byla první cesta, kterou jsme s Mazlíkem absolvovali. Takže stručné a rychlé úvodní poznatky:

Robotizovaná převodovka

Velmi příjemné překvapení. Ano, při přeřazení trochu škubne ale čekal jsem to mnohem horší. Dokonce po nějaké době, při drobné práci s plynovým pedálem, můžete se naučit převodovku "přimět" k přeřazení, když chcete. Tedy - spokojenost.

Motor 2,3, 150k 

Rezerva výkonu je více než dostatečná (i když auto není zatím plně vybavené a tudíž lehké). Po zastavení hlásil počítač spotřebu 14 litrů/100km. Což je při studeném startu a krátké cestě Prahou, s milionem semaforů, velmi slušné.

Monitor zpětné kamery
Pilote vybavuje svoje auta couvací kamerou, která je vyvedena na samostatný 7" display. Je umístěn v levém rohu palubní desky a to dost nemotorně (v integrovaných modelech Galaxy je sice na stejném místě ale krásně integrovaný do palubní desky). Takže jsem přemýšlel, že až si pořídím 2DIN rádio, tak display zruším a signál z kamery půjde do rádia, jako je to běžné. Ne, neudělám to. Monitor má funkci stálého provozu, takže obraz může běžet i za jízdy a musím říct, že právě pro jízdu ve městech je to velmi přínosné. Je to prostě dokonalá náhrada středního zpětného zrcátka a tak tak si monitor takto rozhodně ponechám.

 1own-cab05

On-board kamera 

Tady drobná nepříjemnost. Můj Navitel R1000 je určen k instalaci na horní prostor čelního skla. V menu je sice možnost otočit zobrazování displeje o 180° ale záznam zůstává stále stejný. No a já mám kameru umístěnou na palubní desce, tedy vzhůru nohama. Na displeji kamery je obraz v pořádku ale nahrávka jízdy po přetažení do počítače je obrácená. Nicméně to je jen drobnost. Přehrávače jako běžný VLC media player umí pustit video a jakkoliv ho přitom natočit a pokud chci nahrávku otočit a takto ji i uložit, stačí na to např. známý Microsoft Movie Maker. Jedinou nevýhodou zůstane, že informace o datumu a času nahrávky, rychlosti a GPS souřadnicích samozřejmě zůstanou vzhůru nohama. Ještě nad tím podumám.

 Kamera-1  Kamera-2

 

Jinak se auto řídí docela dobře, hluk v kabině je na velmi slušné úrovni (měl jsem vypnuté rádio a poslouchal každé vrznutí). Délka 7,5 metru a šířka 2,35m bez zrcátek samozřejmě přináši nutnost si chvilku zvyknout ale to není nic hrozného. 

Pm1

Zaparkoval jsem u nás ve Vysočanech a  moc se těšil, jak věnuji víkend vybavování auta, přenášení věcí a takovému jakoby "zútulňování" interiéru. Potřebuji taky upravit garáž, přidat úchyty na kempingové vybavení, instalovat koupenou skříň, atd. No a ráno bylo nějakých mínus 8ºC, studený vítr a venku to vypadalo asi takto:

Pm2

Jak jsem říkal: To počasí prostě vůbec nechce spolupracovat !

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz