08.02.2018 Jste skvělí čtenáři !

V jednom a to samém dni se staly dvě báječné věci. Včera konečně dorazil náš dlouho očekávaný Mazlík a tyto stánky překonaly jednu úžasnou a pro mne před nedávnem nepředstavitelnou hranici.

 

Když jsem 1.září 2017 zakládal tyto stránky, tak jejich primárním účelem bylo trochu se zabavit. Potlačit tak nedočkavost z toho, že celoživotně vysněné, stoprocentně vlastní, nové, pečlivě vybrané a objednané auto dorazí až za dlouhých šest měsíců. 

Možná to někteří z vás už zažili - najdete si nějakého poskytovatele, který zdarma nabízí možnost vytvoření stránek. K dispozici je i slušné uživatelské prostředí, nějaké možnosti grafiky jsou tu taky, takže si vytvoříte titulní stránku, bez velkého rozmyslu sestavíte nějaké rozdělení do kapitol a napíšete úvod. No a co dál ?

O čem já, obyčejný čekatel na obytňák, vlastně mohu psát ? Vyjma relativně dosti dovolených se zapůjčeným autem zkušenosti žádné.... A tak jsem si řekl, že si vlastně povedu takový deníček. Co jsem kde vyčetl nebo se dozvěděl, jaké vybavení jsem si už koupil, atd. Jen interně, pro sebe. No a samozřejmě jsem hrubě podcenil úžasnou komunitu "nás", nomádů.

Párkrát, když jsem měl pocit, že téma mohlo zajímat i někoho jiného, jsem odkaz na článek dal i na facebook. A najednou návštěvnost začala stoupat. Přicházely první reakce, rady, tipy, námitky, a za všechny vám všem moc a moc děkuji. 

Z jednotek přečtení denně a unikátních návštěv stránek se staly desítky denně. Pak z desítek stovky. Počet lidí, kteří se každý den kouknou na NPO (Náš Parťák Obytňák) stále stoupá a od nového roku se pohybuje v kategorii 500-800 přečtení denně. No včera se to stalo. Padla další hranice a to o dost. Včerejší počet čtenářů byl 1.575 !!!  A statistiky webu ukázaly i další pro mne nepředstavitelná čísla: od spuštění stránek je navštívilo přes 8.000 lidi (tzv. unikátních návštěv) a celkový počet přečtení  se blíží hranici 30.000.

A tak bych vám všem chtěl moc a moc poděkovat. Budu se dál moc snažit, aby bylo o čem číst a aby čas strávený na těchto stránkách nebyl časem promarněným. 

A v rámci přechodu z karavanisty-čekatele na karavanistu-uživatele a také v reakci na rostoucí počet vás čtenářů, trochu upravím i tyto stránky.

Rozdělím trochu lépe kapitoly a přidám jednu "specializaci", která by mohla být pro vás zajímavá. Nechci moc předbíhat nebo slibovat ale bude to víně a jídle, které budeme na cestách poznávat. 

Tak ještě jednou moc a moc díky za vaší přízeň a brzy ahoj osobně někde na cestách!

1577

 

Dodatek článku o dva dny později, tedy z 10.2.2018

Pro ty, kteří jsou poprvé na těchto stránkách s adresou www.nas-partak-obytnak.cz, mám drobné vysvětlení. Původně jsem stránky založil u poskytovatele WEBNODE.

A protože jsem nechtěl moc platit, tak za prvé měly stránky (vlastně tedy ještě mají, protože stále fungují), adresu x-tého řádu a sice nezapamatovatelné:

https://zivot-s-bydlikem-aneb-obytny-vuz-v-rodine.webnode.cz/    a za druhé jsem měl limit 500MB na uložené soubory a hlavně - 3GB měsíční limit pro přenos dat.

No a jak návštěvnost stoupala, tak přišel problém. Shodou okolností dva dny potom, co jsem napsal článek viz. výše. Proto vznikl tento článek o dva dny později (ještě u webnode):

Trest na úspěšné web-stránky !

Vždy jsem si myslel, že s množstvím přicházejí spíš slevy. U poskytovatele webových služeb WEBNODE je tomu přesně naopak. 

Přede dvěma dny jsem zde napsal článek o tom, jak jste skvělí čtenáři a jak se stránky Náš Parťák Obytňák stávají docela oblíbenými. Z toho mám opravdu velkou radost a slíbil jsem vám, že se budu snažit nejenom pokračovat ale přinášet nové příspěvky tak, aby jejich čtení nebylo ztraceným časem. Hned jsem se také pustil do úpravy stránek a ti z vás, kteří sem chodí častěji, jistě zaregistrovali změny - nové oddíly, drobně obměněnou grafiku, atd. 

Dnes jsem dostal od společnosti webnode velmi zajímavé upozornění. Tady je ten mail:

Vážený uživateli,

Děkujeme, že využíváte služeb Webnode. Měsíční limit pro přenos dat 3 GB pro vaše webové stránky zivot-s-bydlikem-aneb-obytny-vuz-v-rodine.webnode.cz byl vyčerpán.

Limit navýšíte zakoupením Prémiových služeb v administraci vašeho projektu.

Tip: s balíčkem Profi získáte neomezený přenos dat a nebudete se tedy již o měsíční limit muset starat.

Rádi vám pomůžeme s výběrem nejvhodnějšího balíčku Prémiových služeb nebo zodpovíme jakékoliv otázky ohledně přenosu dat. Základní informace jsme pro vás sepsali v naší nápovědě. Na vaše dotazy se těšíme na adrese premium@webnode.cz.

S pozdravem,
Tým Webnode

Přiznám se, že když jsem vybíral poskytovatele pro svoje stránky, tohoto "obchodního modelu" jsem si prostě nevšiml. O co jde?  Každý poskytovatel hostingových služeb si nechává platit vždy za objem dat, které mu na server umístíte, což je samozřejmě logické a pochopitelné. Když server zahltím množstvím videí, fotografií a dat, měl bych za to platit. To samozřejmě Webnode dělá taky ale navíc má jednu specialitku:

Platím totiž navíc i za objem dat, která si čtenáři stránek stáhnou z jejich serveru. Neboli platím za to, že vy si přečtete článek (to je jen text, tedy pár kilobajtů), podíváte se na pár fotografií (to už jsou spíš megabajty), apod.

A stránky NPO jsou čtenější a čtenější. Včera je navštívilo bezmála 1.800 lidí. Takže těch pár kilobajtů a pár megabajtů, krát 1800 přečtení na najednou jsem na limitu. Znamená to jediné - čím jsou moje stránky čtenější, tím víc budu firmě webnode platit !!!

Z toho dělám jediný možný závěr.

Mílí čtenáři - velmi pravděpodobně budu v nejbližší době migrovat své stránky k poskytovateli, který má méně arogantní obchodní politiku. 

Nevím, kdy se tak stane a jak bude vypadat webová adresa ale "NÁŠ PARŤÁK OBYTŇÁK" by měl být vyhledatelný i v budoucnu - na novém místě.

Děkuji vám všem za přízeň současnou a doufám, že i budoucí.

Jirka Č.

No a  tak se i stalo. Změnil jsem poskytovatele i adresu stránek. Proto jste nyní zda - na  WWW.NAS-PARTAK-OBYTNAK.CZ

 

 

 

 

Co vás zajímá?

Kontakty na nás

Náš parťák obytňák

Jirka a Jana
Praha

jiri.pm@seznam.cz